Uzunca bir süredir emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını doğrudan ilgilendiren, bugünleri ve geleceklerini olumsuz etkileyen yasal düzenlemeler ve fiili uygulamalar hayata geçiriliyor.
Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve son birkaç yılda 3 kez sendikalaşma gerekçesiyle işçi atan İzmir Senkromeç fabrikasında bir süredir Birleşik Metal İş Sendikası örgütlenme faaliyeti yürütüyordu.
Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde 11 aydan bu yana direnişte olan Dev Sağlık-İş üyesi işçiler, taleplerini iletmek üzere gittikleri Samsun Valiliği önünde gözaltına alındı.
Sendikalar yasasında yapılmak istenen değişiklikler emekçileri memnun etmedi. Sendika başkanları yaptıkları açıklamalarda 12 Eylül yasalarının devam ettiğini, sendikalardan habersiz yapılan düzenlemelerin, çalışma yaşamında sıkıntıları arttıracağını dile getirdi.
Uzun çalışma süreleri, ücret ve sosyal haklar gibi sorunlarına çözüm arayan polislerin öncelikli talebi "sendikalı" olabilmek Polis memurları uzun yıllardan beri ilk kez, örgütlenmeyi istiyor
Oyuncular Sendikası'ndan Şebnem Sönmez bianet'e, sendikanın çocuk oyuncular için yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Setlerde tüm çocuklara üye olabileceklerini belirttikleri halde yalnız birinin sendikalı olduğunu söyledi.
Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Billur Tuz Fabrikası'nda sendikaya üye olan taşeron işçilerin işlerine 1 Ocak’tan itibaren son verilecek. Billur Tuz’da işçilerin bir kısmına işe gelmemeleri konusunda tebligat ulaştırılıyor.
Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Billur Tuz Fabrikası'nda sendikaya üye oldukları için çeşitli gerekçelerle 7 işçi işten atıldı. İşyerinde yetkili sendika olan Tek Gıda-İş, sendikayı tasfiye etmeye çalışan işvereni bir kez daha uyardı: "Billur Tuz işçisi kararlı, köleliğe geçit yok."
Kalite güvence müdürü de dahil 6 çalışanı daha işten çıkardı. Sendikamız Gebze Şubesi’nin örgütlenme faaliyetleri yürüttüğü, Öncü A.Ş. işyerinde 26 Haziran tarihinde sendikaya üye olmalarından sonra aynı gün, 6 çalışanın işine son verilmiştir.