• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Samsun'da 11 aydır direnen işçilere gözaltı

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde 11 aydan bu yana direnişte olan Dev Sağlık-İş üyesi işçiler, taleplerini iletmek üzere gittikleri Samsun Valiliği önünde gözaltına alındı.
29.12.2011

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde 11 aydan bu yana direnişte olan Dev Sağlık-İş üyesi işçiler, taleplerini iletmek üzere gittikleri Samsun Valiliği önünde gözaltına alındı

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde sendikalı oldukları için işten çıkartılan ve 11 aydır hastane bahçesinde direnişte olan Dev Sağlık-İş üyesi işçiler Yüksel Arslan, Selma Arslan ve Cemalettin Kömpe, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'a taleplerini iletmek üzere gittikleri Samsun Valiliği önünde gözaltına alındı.

Kendilerini Valilik önündeki bayrak direğine zincirleyen üç Dev Sağlık-İş üyesi “Vali sözünü tut” yazılı pankart açtı. Dört ay önce Vali ile görüştüklerini ve sorunlarını çözeceğine dair söz verdiğini belirten Dev Sağlık-İş üyesi Yüksel Arslan, “Vali beyden sözünü tutmasını istiyoruz. Sendikalı olduğumuz için işten atıldık, işimizi geri istiyoruz” dedi.

Zincirleri kesen polis üç Dev Sağlık-İş üyesini gözaltına aldı. Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, gözaltılar üzerine yaptığı açıklamada 11 aydır hastane bahçesinde işlerine dönmek için mücadele eden taşeron sağlık işçilerinin derhal serbest bırakılmalarını ve işlerine geri dönmelerini talep etti. Sendika, Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ndeki haksız ve hukuksuz uygulamalara son verilmesini de istedi.

devamı için: