• STANDARD PROFİL EGE (SP)'de kadının insan haklarına saldırı

Sendikamız SP'in Türkiye'de bulunan firmalarında 2008 yılından başlayarak örgütlenme çalışmasına başladı. İlki Düzcede kurulu olan SP fabrikasında başlattığımız örgütlenme çalışması işverenin tüm engellemelerine rağmen, 2013 yılı yaz aylarında toplu sözleşme süreci de tamamlanarak, sendikamızın örgütlü işyerleri arasına katıldı.
  • ALO 170’i aradı, işten atıldı!

Standard Profil işçisi Şenyiğit, sendikalı olduğu için yaşadığı baskılar nedeniyle Çalışma Bakanlığı’nın ALO 170 hattını aradı. Bakanlık işçinin tüm anlattıklarını bir yazıyla işverene iletince, Şenyiğit işten atıldı
  • İşçinin ihbarını patrona ihbar ettiler

Manisa’da bir işçi, çalıştığı fabrikadaki baskıları, Bakanlığın Alo 170 ihbar hattını arayarak iletti. Fakat ihbar hattı, tuhaf bir “ihbar” anlayışına sahipti. Alo 170 ve Bakanlık görevlileri, işçinin söylediklerini, ismini de vererek aynen patrona iletti. İşten çıkarılan işçi, fabrika önünde direniyor.
  • Petrol-İş'ten "Standard Profil" Açıklaması

Petrol-İş Sendikası 1 Ağustos'ta Düzce Standart Profil Fabrikası'nda sendika yöneticilerine bir grup işçinin tepkisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.
  • Mücadelenin devamına işçi karar verecek

Petrol-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, Düzce'de bulunan Standard Profil Fabrikası'nda toplu sözleşme imzalanmasının ardından Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar ve Düzce Şub
  • Greve rekor düzeyde "evet" çıktı

1334 üyemizin bulunduğu Düzce Standard Profil Fabrikalarında 1 Temmuz  2013 tarihinde yapılan grev oylamasına, sendikaya üye olmayan işçiler de dahil olmak üzere 1875 kişi katıldı.
  • Düzce Standard Profil İşyerinde Grev Kararı Alındı

Düzce Şubemizin örgütlü olduğu Standard Profil Profil Otomotiv San. ve Tic. A.Ş işyerinde toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamadığı için 17 Haziran tarihinde grev kararı alındı.
  • Standard Profil Otomotiv San. ve Tic. A.Ş İşyerinde Toplu Sözleşme Görüşmesi devam ediyor

Standard Profil Otomotiv San.ve Tic. A.Ş işyerinin  toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor.
  • Standard Profil işvereni sendikayı tanıdı

Standard Profil işvereni Aralık 2012'de IndustriALL Küresel Sendika üyesi Petrol-İş Sendikası'nın işçilerin yasal temsilcisi olduğunu kabul etti. Petrol-İş Sendikası işyerinde yürüttüğü dört yıllık örgütlenme çalışmasından sonra müzakere için resmi süreci başlattı.

Sayfalar