• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

“ActionAid Fransa, Flormar İşçilerinin Mücadelesini Gündemine Taşıdı

Uluslararası bir dayanışma örgütü olan “ActionAid Fransa” Yves Rocher/Flormar işçilerinin mücadelesini gündemine taşıdı.

01.11.2018

“ActionAid France” uluslararası bir dayanışma örgütü olan “ActionAid International”nın Fransa şubesidir. Bütün dünyada ekonomik ve sosyal hakları için mücadele eden insanları destekleyen örgüt özellikle çokuluslu şirketlerin ve hükümetlerin hak ihlallerine karşı mücadele eder. Kamuoyunu bilgilendirmek, insanları hak ihlallerine karşı harekete geçirmek, medyayı ilgili konuda harekete geçirmek, yönetenler üzerinde baskı oluşturmak “ActionAid France”nin görevlerindendir.

“ActionAid France”, Yves Rocher/Flormar işçilerinin sesini Fransa'da ve dünyada duyurmak için bir dosya hazırladı ve bunu Fransa medyası ile paylaşıyor. Medyayı kullanarak Fransa'da Flormar konusunda kamuoyu oluşturmak ve insanları bu konuda harekete geçirmeye çalışan ActionAid Fransa'nın yayınladığı ve Fransızca olan dosyayı biz de sitemizde yayımlıyoruz.

“ActionAid France”ın hazırladığı dosyanın sonunda Yves Rocher Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bris Rocher'e hitaben yazılmış posta kartları yer alıyor. Fransa ve dünya vatandaşlarına seslenen “ActionAid France” herkesin bu kartları sendikalaşmaya saygı duyması için Bris Rocher'e göndermesini istiyor.

 

Döküman tamamına buradan ulaşabilirsiniz;