Yatağan termik santral işçilerinin özelleştirmeye karşı başlattıkları direniş devam ederken, santralin devir işleminin ilan edilmesi üzerine işçiler işyerini terk etmeme kararı aldı. Bunun üzerine Sendikal Güç Birliği Platformu(SGBP), özelleştirmeleri durdurmak için günlerdir direnen Yatağan işçilerinin yanında olduklarını belirten bir açıklama yaptı.
Soma’da yaşanan facianın üzerinden iki ay geçmesine rağmen talepleri yerine getirilmeyen maden işçileri, verecekleri mücadeleyi tartışmak için kurultay düzenledi. Maden İşçileri Komitesinin çağrısıyla düzenlenen kurultayda, madenlerin kamu eliyle işletilmesi ve taşeronlaştırmanın yasaklanması başta olmak üzere talepler için mücadele etme kararı alındı.
Soma’da, katliamın yaşandığı madendeki kameralar incelendi; olaydan bir ve iki gün önce de yangın çıktığı ancak yetkililerin önlem almadığı ortaya çıktı.
Manisa Soma'da maden işçileri taleplerinin yerine getirilmesi için mücadelelerini sürdürüyor. 30 kişinin Kültür Park'ta sabahlamasıyla başlayan eylem, bugün 100 işçinin daha katılmasıyla devam ediyor. Eylem işçilerin aileleri ve halkın desteğiyle büyüyor.
Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Temsilciler Kurulumuz 21 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da iş cinayetine kurban edilen işçiler için yapılmış madenci şehitliğini topluca ziyaret etti. Ziyaret esnasın
Soma'da yaşanan ve 301 kişinin ölümüne sebep olan iş cinayetinin ardından sendikamız Genel Merkez Yöneticileri ve Şube Başkanları maden işçilerinin ve ailelerinin acılarını paylaşmak, facianın nedenlerini yerinde tespit etmek ve ileriye dönük yapılması gerekenleri belirlemek için Soma'yı ziyaret ettiler.
Soma'da yaşanan iş cinayetini protesto etmek için Türk-İş'in aldığı bir günlük iş bırakma kararı doğrultusunda Petrol-İş Sendikası 15 Mayıs Perşembe günü iş bıraktı. Şubelere bağlı işyerlerinde, basın bildirileri okunduktan sonra, üyeler akşama kadar çalışmadılar. Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri ile Şube Yöneticileri eylem alanlarındaydı.
Dün Soma'da yaşanan kaza değil cinayettir. Soma'daki büyük facia, ülkemizde yıllardır sürdürülen özelleştirme politikalarının, yaygınlaştırılan taşeronlaştırma uygulamalarının ve işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunu bir maliyet unsuru olarak gören anlayışın acı bir sonucudur.