• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Haberler

  • Tekno Kauçuk İşyerinde Greve Saatler Kala Anlaşma Sağlandı

    Gebze Şubemizin örgütlü olduğu Tekno Kauçuk işyeri toplu iş sözleşmesinde greve saatler kala, 26 Haziran sabah saatlerine kadar süren görüşmeler sonucunda anlaşma sağlandı. 26 Haziran sabahın erken saatlerinde imzalanan toplu iş sözleşmesi toplantısında Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Ahmet Baranlı, Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Kaya, Genel Yönetim Sekreterimiz Ali Haluk Koşar, Tekno Kauçuk Fabrika ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Albert Saydam, Muhasebe Müdürü Mehmet Nazlıer, İK Müdürü Abdurrahman Çam, Hukuk Müşaviri Hilal Ertürk, Av. Cihangir F. Ünal, Gebze Şube Başkanımız Şivan Kırmızıçiçek, Başkan Yardımcılarımız Dursun Karataş, Dönmez Aytekin (Mali) Toplu İş Sözleşmesi Servisi Uzmanımız Özgün Çelik Aygün, Toplu İş Sözleşmesi Uzman Yardımcımız Serkan Gümüşbaş, İşyeri temsilcilerimiz Ayhan Dilekçi, Muzaffer Münüklü, Uğur Saraç, Zeki İmat, Mustafa Ak yer aldı. İmzalanan Tekno Kauçuk toplu iş sözleşmesinin taraflara, örgütümüze ve Tekno Kauçuk işyerinde çalışan üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.
  • Novares’te Grev Başladı

    Sendikamız Gebze Şubesinin örgütlü olduğu ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Novares'le ile yürütülen müzakerelerden sonuç alınamaması üzerine bugün grev başladı.
  • Eti Maden İşyerinde Çalışan Üyemiz Kamil Özkan Vefat Etmiştir

    Bandırma Şubemizde örgütlü Eti Maden Sosyal Hizmetler biriminde çalışan üyemiz Kamil Özkan vefat etmiştir. Üyemiz Kamil Özkan'ın cenazesi Burdur'da defnedilmiştir. Merhum Kamil Özkan’a Allah’tan rahmet, başta Bandırma Şubemiz olmak üzere, Özkan ailesine, sevenlerine ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz.
  • TPIC İşyeri Temsilcilerimizden Aras Köz Vefat Etmiştir

    Ankara Şubemizin örgütlü olduğu TPİC Karot İşyeri Temsilcimiz Aras Köz vefat etmiştir. Merhum Aras Köz’e Allah’tan rahmet, başta Ankara Şubemiz olmak üzere Köz ailesine, sevenlerine ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Örgütümüzün başı sağolsun, Merkez Yönetim Kurulu adına 

Süleyman AKYÜZ

 Genel Başkan
  • Petkim'de Çalışan Üyemiz Kudret Yeşilova Vefat Etmiştir

    Aliağa Şubemizin örgütlü olduğu Petkim Petrokimya İşyerinde çalışan üyemiz Kudret Yeşilova, uzun süredir tedavi gördüğü hastalık nedeniyle vefat etmiştir. Merhum Kudret Yeşilova’nın cenazesi 20 Haziran Perşembe günü (yarın) öğle namazını müteakip, Karabük Kayabaşı Yaylacık Mahallesi Beytullah Camii'nden kaldırılarak, Karabük Köy Mezarlığına defnedilecektir. Merhum Kudret Yeşilova’ya Allah’tan rahmet, başta Aliağa Şubemiz olmak üzere, Yeşilova ailesine, sevenlerine ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Örgütümüzün başı sağolsun, Merkez Yönetim Kurulu adına 

Süleyman AKYÜZ

 Genel Başkan  
  • BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUZ...

    Merkez Yönetim Kurulumuzdan Babalar Günü Mesajı...
  • Merkez Yönetim Kurulu’ndan Bayram Tebriği

    Sağlık, Mutluluk ve Huzur Dileği ile Kurban Bayramınız Kutlu Olsun...
  • 15-16 Haziran Direnişini 54. Yılında Selamlıyoruz

    Türkiye işçi sınıfı tarihinin kritik aşamalarından biri olan 15-16 Haziran Büyük İşçi Yürüyüşü, bugün emek mücadelesinde yol göstermeye devam ediyor. 54 sene önce 15-16 Haziran 1970 tarihinde Kocaeli ve İstanbul’daki yüzbinlerce işçi sendikal hak ve özgürlüklerine sahip çıkmak için büyük bir yürüyüş örgütlediler. Hak ve özgürlükleri kısıtlayan yasal düzenlemeye karşı ayağa kalkan işçiler, haklarını korumak için Türkiye işçi sınıfı tarihinin en görkemli mücadelelerinden birini ortaya koydu. 15-16 Haziran Direnişi çalışma yaşamını sermayenin çıkarları doğrultusunda yapılandırmak isteyenlere karşı emekçilerin çaresiz olmadığının bir göstergesi olmuş, gelecek nesillere bir mücadele mirası bırakmıştır. 15-16 Haziran Direnişini selamlıyor, bu büyük yürüyüşün işçi sınıfı mücadelesine bıraktığı onurlu mirasa sahip çıkacağımızı belirtiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur, Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu adına Süleyman Akyüz Genel Başkan
  • Bahar Dönemi Yeni Temsilci Eğitimi Sona Erdi

    2024 yılı Bahar Dönemi Yeni Temsilci Eğitimi 13 Haziran tarihinde üçüncü grup derslerinin ardından sona erdi.  İlki 13 Mayıs tarihinde başlayan ve 3 grup halinde yapılan eğitimlere toplam 115 temsilcimiz katıldı.
  • 30. Dönem 2. Olağan Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi

    Petrol-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, 12 Haziran 2024 tarihinde İSTANBUL’da toplanarak ülkemizde emeğe ilişkin güncel gelişmeleri ve örgütsel çalışmalarını değerlendirmiştir.

Sayfalar