• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Haberler

  • Elba Bant İşçileri Kazandı, Grevimiz Sona Erdi

    Sendikamız Trakya Şubesinin yıllardır örgütlü olduğu Elba Bant işyerinde 25 Eylül 2024 tarihinde başlayan grevimiz 32. gününde kazanımla sonuçlandı.
  • 30. Dönem 3. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi Yayımlandı

    Petrol-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 22-23 Ekim 2024 tarihinde ANTALYA’da toplanarak ülkemizde emeğe ilişkin güncel gelişmeleri ve örgütsel çalışmalarını değerlendirmiştir.
  • Terörü Lanetliyoruz

    Ankara Kahramankazan'da kurulu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ) tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyoruz. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.  Petrol-İş Sendikası olarak her türlü şiddetin karşısında durduğumuzu belirtiyor, saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor ve terörü lanetliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu adına Süleyman AKYÜZ Genel Başkan
  • Aliağa Şube Denetim Kurulu Başkanımız Vefat Etmiştir

    Aliağa Şube Denetim Kurulu Başkanımız Tüpraş İzmir Rafinerisinde çalışan Berkan Avcı, uzun süredir tedavi gördüğü hastalık nedeniyle vefat etmiştir. Merhum Berkan Avcı’nın cenazesi, 23 Ekim 2024 Çarşamba (bugün) öğle namazını müteakip Aliağa Merkez Camii'nden kaldırılacaktır. Merhum Berkan Avcı’ya Allah’tan rahmet, başta Aliağa Şubemiz olmak üzere, kederli ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.
  • 30. Dönem 3. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplandı

    Sendikamız 30. Dönem 3. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı. 22-23 Ekim 2024 tarihinde Antalya’da yapılan toplantıda ülkemizde yaşanan güncel gelişmeler, emeğin gündemini oluşturan başlıklar ile Petrol-İş’in idari ve örgütsel yapısı ele alınıyor.
  • Retunsee Başkanlar Kurulu Toplandı

    Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı RETUNSEE Başkanlar Kurulu Toplantısı 18 Ekim 2024 tarihinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad’ta yapıldı. Toplantıya Retunsee Başkanlar Kurulu Üyeleri olan Retunsee Genel Başkanı Goran Takic, Retunsee Başkan Yardımcıları Süleyman Akyüz ve Jasna Pipunic, Retunsee Genel Sekreteri Mitja Fabian ve Genel Sekreter Yardımcısı Panagiotis Kontousiadis katıldı. Toplantıda Retunsee’nin geçen Başkanlar Kurulu’undan bu yana geçen zaman içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler değerlendirildi. Retunsee’ye yeni başvuru yapan sendikaların Ağa kabul edilmesi kararlaştırıldı. Bosna Hersek'te yaşanan sel ve toprak kayması felaketi ve Retunsee’nin idari ve mali durumu görüşülen konular arasındaydı. Bu toplantıya ayrıca Retunsee kurucu üyeleri de katıldı. Retunse kurucu üyelerinden Mustafa Öztaşkın, Nikos Orfanos, Milan Kovacevic, Franc Dolar, Athos Eleftheriu da toplantı katılımcıları arasındaydı.
  • “ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” EMEK BULUŞMASI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun 6 Ağustos 2024 tarihinde aldığı “ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” eylem kararları doğrultusunda düzenlenen Türk-İş Temsilcileri ve Şube Başkanları Toplantıları, Sosyal Medya Kampanyaları, 81 İlde Kitlesel Basın Açıklamaları, Çerkezköy ve Zonguldak’ta gerçekleştirilen mitinglerin ve Hazine ve Maliye Bakanlığı önündeki basın açıklamasının ardından 20 Ekim Pazar günü yüz binin üzerinde Türk-İş üyesi “Zordayız Geçinemiyoruz” Emek Buluşması için Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanında toplandı.
  • As Plastik’te Grev Eğitimi Yapıldı

    Sendikamızın İstanbul 1 No'lu Şubesinde örgütlü ve Hadımköy’de devam eden As Plastik grevimizin 28. gününe denk gelen 16 Ekim Çarşamba günü, grev çadırında bir eğitim yapıldı.
  • Üyemiz Ahmet Öztürk’ü Kaybettik

    Mersin Şubemizin örgütlü olduğu, Şisecam'a bağlı Soda Kromsan’da çalışan üyemiz  Ahmet Öztürk'ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öztürk, 2 Ekim 2024 tarihinde geçirmiş olduğu iş kazası sonucunda hastaneye kaldırılmış ve yaklaşık 15 gündür tedavisi hastanede devam etmekteydi. Üyemizin cenazesi bugün öğle namazına müteakip Aksaray Merkez Mezarlığı'na defnedilecektir. Üyemize Allah’tan rahmet başta kederli ailesi olmak üzere, Mersin Şubemize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyor, tüm örgütümüze baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Merkez Yönetim Kurulu adına Süleyman AKYÜZ Genel Başkan (Cenaze namazı ve defin bilgisi daha sonra paylaşılacaktır)
  • Faurecia Yönetiminden Bursa Şubemize Hayırlı Olsun Ziyareti

    Bursa Şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden Faurecia Genel Müdürü Halil Bahadır Ersöz, İnsan Kaynakları Müdürü Gamze Gezgin, İnsan Kaynakları Uzma...

Sayfalar