• Soma maden işçileri: Madeni kamulaştırın

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden katliamı sonrası Soma Maden AŞ’ye başlı Eynez Maden Ocağında işten atılan Somalı maden işçileri AKP’ye resti çekti.
  • Genel Sağlık Sigortası anlatıldığı gibi değil

"Sağlıkta Dönüşüm Programı" adı altında ülkenin sağlık alanında gelmiş geçmiş yapısal en ciddi dönüşümlere imza atarak sağlığı paralı hale getiren AKP hükümeti, dün itibariyle çok daha ciddi bir adım daha attı.
  • Batman Milletvekili Ziver Özdemir'den Petrol-İş'e ziyaret

AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir Batman şubemizi ziyaret ederek şube yöneticilerimizle görüştü.
  • Esnek çalışma taslağı hazır

AKP’nin Torba Yasa’yla yürürlüğe koymak için ter döktüğü esnek çalışma yasası yeni yılda yürürlüğe konacak. İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikle patron işçiyi istediğinde işe çağırabilecek. İşçi, çağrılmadığında evde oturacak.
  • Emekçiler greve hazırlanıyor

21 Aralık grevi öncesinde KESK yöneticileri, il gezileri yapılarak kamu emekçilerini greve hazırlıyor. KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve beraberindeki heyet Eğitim Sen Bolu Şubesinde bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri ile toplantı yaptı.
  • Türk-İş'in aklına emek geldi

Yüz vermeyen bakanlar bir anda "ne derdin var, hemen çözeriz, merak etme" gibi arka çıkmalarla sendikacıların sırtını sıvazlıyor. Boşuna değil, Türk-İş Genel Kurulu var ve ciddi bir başkanlık yarışı var. Dün başlayan genel kurulda pazar günü başkan seçilecek.
  • Güç Birliği değişime öncülük etmeyi hedefliyor

Olaylı başlayan Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Mustafa Kumlu’ya karşı, konfederasyona üye 10 sendikanın karşı liste çıkarması bekleniyor.
  • Akp’nin arka bahçesi Türk-iş

21. Olağan Türk-İş Genel Kurulu ile ilgili Emin Çölaşan'ın "Akp’nin arka bahçesi Türk-iş"  başlıklı değerlendirme yazısını yayımlıyoruz.
  • Kılıçdaroğlu işçilere seslendi: Meydanlara çıkın

Sendikal Güç Birliği'ni oluşturan sendikalar, Türk-İş'in konfederasyon gibi davranarak, üye sendikaların sorunlarına yeterince sahip çıkmadığını savunuyorlar. Eldeki hakları koruma stratejisiyle hükümete yakın durduğunu, bunun sonucunda da belediyeler ve TEKEL başta olmak üzere 'kaybettiğini' ileri sürüyorlar.
  • AK Parti Kocaeli İl Başkanı Civelek'ten tebrik ziyareti

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek 21 Ekim Cuma günü Petrol-İş Genel Merkezi'nde Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar'ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Sayfalar