• Polyplex Europa örgütlenmesinde hukuki zafer

Çorlu İş Mahkemesi Polyplex Europa işyerinden haksız nedenlerle işten çıkartılan beş üyemizin işe iadesine karar verdi. Polyplex Europa işvereni işten çıkartılan üyelerimizi işe geri almazsa bir yıllık ücretleri tutarında işe başlatmama tazminatı ödeyecek.
  • 'Utanç kampanyası başlatacağız'

Uluslararası Kimya Enerji Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu ICEM'in Genel Sekreteri Manfred Warda, 6 Temmuz'da Türkiye'ye gelerek direnişteki Bericap ve Polyplex işçilerini ziyaret etti, uluslararası sendikal hareketin dayanışma mesajlarını verdi.
  • ICEM Genel Sekreteri dayanışma için Türkiye'de

Sendikamızın bağlı bulunduğu Uluslararası Kimya Enerji Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu ICEM'in Genel Sekreteri Manfred Warda 6 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştireceği bir günlük Türkiye ziyaretinde, Petrol-İş Sendikası üyelerinin örgütlenme hakları için yürüttükleri mücadelelere destek sunacak.
  • 'Türkiye Polyplex işten atılan işçilere işbaşı yaptırmalı'

Hindistan Kimya İşçileri Federasyonu (HMS) direnişteki Polyplex işçilerine destek mesajı gönderdi.
  • 'Petrol-İş ile görüşün'

Hindistan Kimya İşçileri Federasyonu (HMS) Polyplex'in Hindistan'daki merkezine bir mektup göndererek Türkiye'deki işten çıkarmaları protesto etti.
  • Polyplex işçilerine küresel destek

LabourStart, Polyplex direnişçilerinin hakları için Hintli firmaya çağrı kampanyası başlattı.
  • Polyplex'te yetki yazısı işçiler arasında sevinç yarattı

Petrol-İş Sendikası Trakya şubesinin örgütlenme çalışması sürdürdüğü Polyplex Europa işyerine Çalışma bakanlığından yetki tespiti yazısı geldi.. Yetki yazısı işçiler arasında sevinç yarattı..
  • 'Sendika hakkımız engellenemez'

Polyplex, sendikaya üye olan işçileri işten çıkardı, yetmedi; içeride çalışan işçilerle, dışarıda, direnişte olan Petrol-iş üyesi işçiler arasına brandadan utanç duvarı çekti...
  • Firmalar için cennet, işçiler için felaket

2005 yılından bu yana Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'nde üretim yapan Hindistan kökenli Polyplex Europa Polyester Film San. ve Tic. A.Ş. firması sendikamızda örgütlenen işçilerden 5'ini haksız nedenlerle işten çıkartı.
  • Polyplex işverenine sert uyarı

Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar, “Aklınızı başınıza almazsanız, buraya 25 bin Petrol-İş üyesini yığarız” diye konuştu.

Sayfalar